Κυρίως συννεφιασμένος

29°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 14:36

Νέο Toyota Prius

Όπως ακριβώς το πρώτο Prius ξαναέγραψε τους κανόνες της αυτοκίνησης το 1997, η νέα γενιά, τοποθετεί την πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid εκεί ακριβώς που ανήκει: στην κορυφή του σχεδιασμού, της απόδοσης και της καινοτομίας.

Για πρώτη φορά εφαρμόζοντας τη νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική - Toyota New Global Architecture, που φέρει επανάσταση στον τρόπο κατασκευής κάθε νέου Toyota, αλλά και στο σχεδιασμό και την οδηγική απόλαυση - το νέο Prius μεταφέρει την εμπειρία Hybrid σε ανώτερο επιπέδο, με χαμηλότερο κέντρο βάρους, πιο συμπαγές και άκαμπτο αμάξωμα, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα αναρτήσεων.

Το νέο υβριδικό σύστημα Toyota συμβάλλει στην καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά του οχήματος, χάρη σε μια πιο απρόσκοπτη και ακόμα περισσότερο γραμμική επιτάχυνση, αλλά και ακόμη πιο γρήγορη απόκριση.

Στην πόλη, δεν υπήρξε ποτέ πιο ήρεμος και φιλικός χώρος από το εσωτερικό του Prius. Και τώρα, ακόμη και όταν επιταχύνετε ή οδηγείτε σε υψηλές ταχύτητες, θα εκτιμήσετε πόσο πιο αθόρυβο είναι πλέον το Prius.
Και σε συνδυασμό με τη διαισθητική του εργονομία, τους πανεύκολους χειρισμούς και την άνετη αίσθηση, το Prius είναι ιδανικό για να διανύσετε άπειρα χιλιόμετρα.

Ο νέος χαρακτήρας στη σχεδίαση του νέου Prius προκαλεί τον θαυμασμό. Οι πίσω κολώνες σε μαύρη απόχρωση δημιουργούν την αίσθηση μιας "πλωτής" οροφής, ενώ το σπορ αμάξωμα ενισχύεται από τη χαμηλότερη γραμμή οροφής, το καπό καθώς και από τις κομψές αναλογίες, δίνοντας μία πρόγευση τι να περιμένουμε.

Μπροστά και πίσω, οι ξεχωριστοί προβολείς LED δίνουν στο Prius την εμφάνιση ενός πρωτοπόρου, ενώ ο κορυφαίος αεροδυναμικός συντελεστής εξασφαλίζει πως το Prius διασχίζει τον αέρα με μοναδική χάρη.

Ο παράδεισος της καινοτομίαςgals prius desktop full 01 tcm 3030 497063

Στην high-tech καμπίνα του νέου Prius θα βιώσετε αμέσως τη διαφορά. Η χαμηλή θέση οδήγησης και το τιμόνι ακριβώς στη θέση που εσείς θέλετε, θα σας κάνουν να νιώσετε ότι είστε στο δικό σας χώρο. Οι αποχρώσεις της καμπίνας δημιουργούν ένα μοντέρνο εσωτερικό χώρο, με όμορφες γραμμές, γεμάτο λειτουργικότητα. Μαλακά στην αφή υλικά, με φινιρίσματα μετάλλου - όπως το λογότυπο Prius στους αεραγωγούς - προσδίδουν μία σύγχρονη ατμόσφαιρα.

Παρά την αεροδυναμική του εμφάνιση, το νέο Prius χωράει άνετα 5 επιβάτες, ενώ ο χώρος αποθήκευσης είναι τόσο μεγάλος, για να προσαρμοστεί σε κάθε απαίτησή σας.

Σύστημα Αναγνώρισης και Αποφυγής Πεζών

Το Σύστημα Αναγνώρισης και Αποφυγής Πεζών χρησιμοποιεί μια κάμερα και ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ για να εντοπίζει πεζούς και άλλα οχήματα που βρίσκονται μπροστά από το όχημα. Όταν το σύστημα αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης, ο οδηγός προειδοποιείται με ηχητικό και οπτικό σήμα και η υποβοηθούμενη πέδηση ενεργοποιείται. Αν ο οδηγός δεν καταφέρει να φρενάρει εγκαίρως, τα φρένα αυτόματα μπλοκάρουν για να εμποδίσουν ή να αμβλύνουν την πρόσκρουση.

Adaptive Cruise Control

Το σύστημα Adaptive Cruise Control χρησιμοποιεί μια κάμερα και ένα χιλιοστομετρικό ραντάρ που αυτόματα προσαρμόζει την ταχύτητα του Prius ώστε να διατηρεί μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ξεκουράζοντας τον οδηγό όταν ταξιδεύει για πολλές ώρες σε αυτοκινητόδρομο.

Σύστημα Ειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδαςinterior tcm 3030 494845

Με τη χρήση μιας κάμερας για τον εντοπισμό της διαγράμμισης στο οδόστρωμα, το σύστημα αυτό ειδοποιεί τον οδηγό με ηχητικό και οπτικό σήμα - ακόμα και με υποβοήθηση στο τιμόνι, αν χρειαστεί- ώστε να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα εάν αποκλίνει από αυτή χωρίς ο οδηγός να έχει ανάψει φλας. Έτσι ο οδηγός «διορθώνει» την πορεία του οχήματος.

Αυτόματη Λειτουργία Προβολέων

Η λειτουργία αυτή σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιεί την ορατότητα κατά την οδήγηση το βράδυ. Μια κάμερα εντοπίζει τα φώτα των διερχόμενων αυτοκινήτων και εκείνων που προπορεύονται ενώ ταυτόχρονα ελέγχει τη φωτεινότητα στα φώτα του δρόμου. Αλλάζει αυτόματα κλίμακα από υψηλή σε μεσαία για ασφαλέστερη νυχτερινή οδήγηση.

Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας

Το σύστημα αυτό ελέγχει τα σήματα του δρόμου, προβάλοντας χρήσιμες πληροφορίες όπως το ισχύον όριο ταχύτητας ή τους περιορισμούς στις προσπεράσεις με καλή ορατότητα, στην έγχρωμη οθόνη της καμπίνας καθώς και με προβολή στο Head Up Display. Το σύστημα επίσης παρέχει ένα οπτικό και ακουστικό προειδοποιητικό σήμα όταν ο οδηγός δεν ακολουθεί τη σήμανση του δρόμου.

 

www.newx.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δώρα Ιωάννου
Ραδ. παραγωγός: Δώρα Ιωάννου
Πρόγραμμα: Μουσική - συμμετοχή ακροατών
Ώρες: 19:00 - 21:00

Ροη ειδησεων

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 18:14

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Μακρόν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 15:50

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined